Márai Sándor

Márai Füves könyvéhez készült képeket 2004 nyarán készítettem.
Eredetileg ez egy 20 db-os sorozat, amit vegyes technikával készítettem. Méretük 20 x 30 cm, pasztellel színezett tusfestmények, tusrajzok.A sorozat lapjai antikolt, szentendrei, kézzel merített Vincze-papírra készültek.
A Bolhapiachoz készült képek 2009 őszén készültek.
A Helikon Könyvkiadó által tartott könyvbemutatón kerültek bemutatásra.
A rövid, de szinte az egész Márai-világot bemutató tárcagyűjtemény 1-1 darabjához készült képek 50 x 70 cm méretűek, tussal és akvarellel készültek.E sorozat darabjai is szentendrei, kézzel merített Vincze-papírra készültek.

MÁRAI SÁNDOR kritikák, sajtómegjelenések, videók

Újra megjelent a Bolhapiac, Márai Sándor tárcagyűjteménye
Hetvenöt év után újra megjelent Márai Sándor Bolhapiac című tárca- és elbeszélés-gyűjteménye; a Helikon Kiadó által jegyzett könyvet ma mutatják be Budapesten.
Mészáros Tibor, a Márai-hagyaték gondozója szerint az író irodalmi igénnyel alkotta újságcikkeit is. "Márainak az újságírás jelentette az állandó pénzkeresetet, ezért rendkívül sok cikket írt. Van olyan újság, amelyben három írás is olvasható tőle" - mondta, hozzátéve, hogy az író zsurnalisztaként is úgy viszonyult a szövegeihez, mintha regényt írna.
   
Az irodalmár kitért arra, hogy Márai íróként próbálta végezni a munkáját, még akkor is, ha éppen bűnügyi tárgyalásról, politikai botrányról tudósított. Mint megjegyezte, a tárca mestere volt, humorát, ironizáló hajlamát remekül átvitte az újságírásba is. Mészáros Tibor hozzátette, hogy még a kevésbé sikerült cikkekben is akad egy-két aforizmaszerű mondat, ami megragad az olvasó fejében.
   
A Bolhapiac című 212 oldalas kötet főként az írónak az Újság című lapba írt tárcáit, elbeszéléseit tartalmazza. Bár egy ugyanilyen című könyve 1944-ben is napvilágot látott, annak tartalma csak részben egyezik az eredeti kiadással, abba a Műsoron kívül című tárcakötetéből is válogatott Márai.
A csütörtöki könyvbemutatón Nágel Kornél grafikusművész Márai Sándor Füves könyvéhez készült egyedi grafikái is megtekinthetőek, Mészáros Tiborral Süveges Gergő, a Magyar Televízió műsorvezetője beszélget majd. A kötetből részleteket olvas fel Bács Ferenc Jászai Mari-díjas színművész, aki az írót alakította Az emigráns című Márai-filmben.

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy weboldalunk használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.